Tips voor succesvol thuis studeren

De IWP Begeleid Leren van het lectoraat Rehabilitatie geeft tips om thuis succesvol te studeren.

​Het missen van contact met medestudenten en docenten, het gebrek aan de gebruikelijke dagelijkse structuur en deadlines, kunnen leiden tot lusteloosheid, doelloosheid en hulpeloosheid. De situatie is zo ongewoon dat studenten zich thuis vaak verloren voelen, niet weten wat te doen en wanneer te beginnen met het starten en uitvoeren van hun studietaken.

Het lectoraat Rehabilitatie werkt al anderhalf jaar aan het Move aHead-project. Een project dat zich richt op het ontwikkelen van een training voor studenten met cognitieve problemen, zoals problemen met planning, ordening, aandacht, concentratie en taakinitiatie. Enkele van deze strategieën kunnen op dit moment voor alle studenten van pas komen en richten zich speciaal op het thuis studeren. Zoals het ordenen van je studeerplek, taakinitiatie en leren. De studenten die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van de training, zijn zeer tevreden met de strategieën. Strategieën en apps die overigens ook door medewerkers die thuis werken gebruikt kunnen worden.

Tips voor thuis studeren

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.